سفر همواره با نکاتی همراه است که لازم است از قبل در نظر گرفته شوند. البته که این نکات به نسبت نوع سفر و مقصد ما تا حدود زیادی متفاوت هستند. برای مثال شاید برای سفرهای داخلی اگر با اتومبیل شخصی سفر نکنید، مهمترین موارد برای در نظر گرفتن، خرید بلیط هواپیما، اتوبوس، قطار و در نهایت رزرو هتل باشند، این در صورتیست که در سفرهای خارجی به غیر از خرید بلیط هواپیما خارجی، داشتن پاسپورت و گاهی ویزا ضروری به شمار میرود. اما چرا در مورد ویزا از واژهی “گاهی” استفاده کردیم؟ پاسخ این است که مردم هر کشور بر اساس رتبه ای که پاسپورت آن کشور در جهان داراست میتوانند به تعدادی از کشورها بدون ویزا سفر کنند. مردم کشور ما به چه کشورهایی میتوانند بدون ویزا سفر کنند؟ در این مطلب از مجلهی ایرپلین تیکت قصد داریم تا به معرفی کشورهایی که برای سفر نیاز به ویزا ندارند بپردازیم. اما قبل از آن بهتر است با تعریف ویزا کمی بیشتر آشنا شویم.
ویزا (visa) و یا همان روادید، گواهی نامه ای است که نشان میدهد دارندهی آن اجازهی گذر از یک کشور و یا ورود به یک کشور را داراست. ویزا اساساً شامل محدودیتهایی برای فرد دارندهی آن میشود. این محدودیتها میتواند مواردی نظیر مدت زمان مجاز برای اقامت، تعداد رفت و آمد، … را در بر بگیرد. اما باید گفت ویزا غالباً مربوط به اجازهی ورود به یک کشور است. عموماً ویزا به صورت برچسب یا مهر بر روی کاغذهای مربوطه در پاسپورت فرد زده و یا چسبانده میشود. اما برخی از کشورها وجود دارند که ویزای خود را به صورت الکترونیکی صادر میکنند.
همانطور که ذکر شد یکی دیگر از موارد مهمی که در مبحث سفرهای خارجی مطرح میشود، خرید بلیط هواپیما خارجی است. ایرپلین تیکت سامانه ای معتبر و خوشنام است که در زمینهی فروش بلیط هواپیما فعالیت میکند. با یک بار جستجو در ایرپلین تیکت میتوانید لیست کاملی از بهترین پروازها را مشاهده و از بین آنها گزینهی مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
به منظور تفکیک بهتر مطالب ما این مطلب را در ۳ بخش تنظیم کرده ایم: کشورهای معاف از ویزا، کشورهایی که تنها به صورت الکترونیکی ویزا میدهند و کشورهایی که در فرودگاه ویزا صادر میکنند.
کشورهایی که برای سفر به آنها نیاز به ویزا نداریم
بر اساس آخرین اطلاعات، ایراینان به ۱۱ کشور بدون ویزا میتوانند سفر کنند که در لیستی که در ادامه آمده است با آنها و توضیح مختصری در مورد هر یک آشنا میشویم. این فهرست بر اساس حروف الفبا تنظیم شده است.
- ارمنستان (Armenia)
ارمنستان کشوری در قفقاز جنوبی به پایتختی ایروان است. این کشور از شمال با گرجستان، از غرب با ترکیه، ار جنوب با ایران و نخجوان و از شرق با آذربایجان همسایه است. یکی از منابع اصلی درآمد کشور ارمنستان، گردشگری به شمار میرود. لازم به ذکر است عمدهی گردشگرانی که به این کشور وارد میشوند از کشورهای منطقه هستند. گردشگران ایرانی ۷ درصد از مجموع گردشگران در ارمنستان را تشکیل میدهند. موزهی تاریخ ایروان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری در کل کشور است که در خود بخشهای باستان شناسی، سکه شناسی، تاریخ مدرن و قوم نگاری را جای داده است.
- اکوادور (Ecuador)
اکوادور نام کشوری در شمال غربی آمریکای جنوبی است. پایتخت این کشور کیتو نام دارد. اکوادور از شمال به کلمبیا، از شرق و جنوب به پرو و از غرب به اقیانوس آرام محدود میشود. اکوادور کشوری کم جمعیت محسوب میشود و مردم آن به زبان اسپانیایی صحبت میکنند. اکوادور همچنین دارای یک مجموعه جزیره در اقیانوس آرام به نام “جزایر گالاپاگوس” میباشد.
- ایالات فدرال میکرونزی (Federated States of Micronesia)
ایالات فدرال میکرونزی در جزایر کارولین در غرب اقیانوس آرام واقع شده اند. این منطقه که از قدمتی ۴ هزار ساله برخوردار است، دارای چهار ناحیه میباشد. در مجموع این چهار ناحیه، دارای ۶۰۷ جزیره هستند که در حدود ۲۷۰۰ کیلومتر شمال خط استوا را پوشش میدهد. این جزایر در شمال شرق گینهی نو، جنوب گوام و جزایر ماریانا، شرق پالائو و فیلیپین، غرب نائورو و جزایر مارشال، شمال استرالیای شرقی و جنوب غربی جزیرهی اصلی هاوایی قرار دارند. زبان انگلیسی زبان رسمی این کشور است.
- ترکیه (Turkey)
ترکیه کشوری اوراسیایی (آسیایی – اروپایی) است. بخش وسیعی از کشور ترکیه در شمال غرب قارهی آسیا و خاورمیانه و بخش کوچکی از آن در منطقهی بالکان در جنوب شرقی قارهی اروپا واقع شده است. ترکیه از شرق با کشورهای ایران، ارمنستان، نخجوان و گرجستان، از جنوب شرقی با عراق و سوریه و از شمال غربی با یونان و بلغارستان همسایه است. ترکیه از شمال به دریای سیاه، از جنوب غرب با دریای مدیترانه و از غرب با دو دریای اژه و مرمره مرز آبی دارد. پایتخت ترکیه شهر آنکارا و پرجمعیت ترین شهر آن استانبول است. ترکیه همواره در صدر لیست مقاصد گردشگری برای ایرانیان قرار دارد. این کشور با آب و هوایی مطبوع و جلگه ای در کنار جاذبههای گردشگری بسیار زیاد، به عنوان مقصدی پرطرفدار در منطقه به حساب میآید. به غیر از موارد ذکر شده برگزاری فستیوالهای خرید نقش مهمی در صنعت گردشگری ترکیه ایفا میکنند. استانبول، مهمترین شهر ترکیه در صنعت گردشگری است.
- دومینیکا (Dominica)
دومینیکا به عنوان کشوری جزیره ای است که در دریای کارائیب (دریایی در غرب اقیانوس اطلس و منطقهی کارائیب در آمریکای مرکزی) واقع شده و پایتخت آن شهر روسو است. این کشور به دلیل برخورداری از طبیعت بکر و دست نخورده به “جزیرهی طبیعت کارائیب” مشهور است. جاذبههای فراوان طبیعی موجود در این کشور از قبیل کوهها، جنگلهای بارانی، چشمههای آب گرم، آبشارها، دریاچهها و مناطق مناسب غواصی، این کشور را تبدیل به یکی از دلپذیرترین مناطق گردشگری کرده اند.
- زیمبابوه (Zimbabwe)
جمهوری زیمبابوه کشوری در جنوب قارهی آفریقا است. هراره، پایتخت و بزرگترین شهر آن به شمار میرود. زیمبابوه از جنوب با آفریقای جنوبی، از شمال غربی با زامبیا، از شرق با موزامبیک و از جنوب غربی با بوتسوانا هم مرز است. جالب است بدانید در زیمبابوه ۱۶ زبان رسمی از جمله انگلیسی وجود دارد. از جاذبههای بسیار مهم گردشگری در این کشور میتوان به آبشار ویکتوریا اشاره کرد.
- گرجستان (Georgia)
گرجستان که در منطقهی قفقاز اوراسیا قرار دارد یکی دیگر از مقاصد محبوب گردشگری نزد ایرانیان است. تفلیس پایتخت گرجستان و همینطور بزرگترین شهر آن نیز به شمار میرود. گرجستان که در سرحد آسیای غربی و اروپای شرقی واقع شده، از شمال با روسیه، از جنوب با ترکیه و ارمنستان، از غرب با دریای سیاه و جنوب شرق با آذربایجان مرز مشترک دارد. به غیر از تفلیس، شهر باتومی نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است. از مهمترین جاذبههای گردشگری در گرجستان میتوان به شهرک سنگی واردزیا، ساعت نجومی باتومی، شهر قدیم تفلیس، … اشاره کرد.
- مالزی (Malaysia)
مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا است و پایتخت آن کوالالامپور محسوب میشود. مالزی شامل دو ناحیهی جغرافیایی است که توسط دریای جنوبی چین از هم تفکیک شده اند: شبه جزیرهی مالزی (مالزی غربی) که از شمال با تایلند و از جنوب با سنگاپور همسایه است و بورنئوی مالزی (مالزی شرقی) که در بردارندهی قسمتی از جزیرهی بورنئو و با اندونزی هم مرز است. مالزی به دلیل داشتن جاذبههای طبیعی فراوان و همینطور آب و هوای استوایی یکی از مناطق محبوب گردشگری به شمار میرود. شبه جزیرهی مالزی به دلیل برخورداری از سواحل متعدد و گوناگون، به عنوان یکی از مهمترین مناطق غواصی در دنیا شناخته میشود. جالب است بدانید جنگل ملی مالزی در زمرهی قدیمیترین جنگلهای جهان به شمار میرود. از مهمترین جزایر مالزی میتوان به جزایر لنکاوی، جزیرهی ردانگ، جزایر پرهینتان و تیومان اشاره کرد. از دیگر جاذبههای گردشگری در کشور مالزی میتوان برجهای دوقلوی پتروناس، مجسمهی ایستادهی هندو، بلندیهای گنتینگ و پارک پرندههای کوالالامپور را نام برد.
- نیکاراگوئه (Nicaragua)
نیکاراگوئه کشوری در آمریکای مرکزی به مرکزیت ماناگوآ است. این کشور که بزرگترین کشور در آمریکای مرکزی به شمار میرود از شمال با هندوراس، از شرق با دریای کارائیب، از غرب با اقیانوس آرام و از جنوب با کاستاریکا هم مرز است. نیکاراگوئه در طی سالیان اخیر با رشد تعداد گردشگران همراه بوده است. این کشور غالباً به دلیل برخورداری از دیدنیهای طبیعی از جمله سواحل دریایی و دریاچههای زیبایش بسیار مشهور است. از مهمترین شهرها در صنعت گردشگری نیکاراگوئه میتوان به گراندا، لئون، ماسیا، جزیرهی کورن و ریواس اشاره کرد.
- ونزوئلا (Venezuela)
ونزوئلا کشوری در قسمت شمالی آمریکای جنوبی است. پایتخت این کشور شهر کاراکاس میباشد. ونزوئلا که در گذشته در زمرهی مستعمرات اسپانیا بوده، هم اکنون یک جمهوری فدرال محسوب میشود. این کشور به دلیل تنوع زیست محیطی منطقه و ویژگیهای طبیعی از شهرت ویژه ای برخوردار است، تا جایی که به آن لقب “سرزمین زیبایی” را داده اند.
- هائیتی (Haiti)
هائیتی کشوری در دریای کارائیب است و شهر پورتو پرنس به عنوان پایتخت آن شناخته میشود. هائیتی تنها کشور مستقل در قارهی آمریکا است که اکثریت جمعیت آن به فرانسوی صحبت میکنند. این کشور از شمال به اقیانوس اطلس، از جنوب به دریای کارائیب، از شرق به دومینیکن و از غرب به ویندوارد محدود میشود. آب و هوایی کشور هائیتی غالباً استوایی است.
در جدولی که در ادامه آمده است مدت زمان مجاز برای اقامت در کشورهایی را مشاهده میکنید که برای سفر نیاز به ویزا ندارند.
کشورهایی که برای سفر به آنها نیاز به اخذ ویزای الکترونیکی است
در گروه بعدی به ذکر نام کشورهایی میپردازیم که ویزای آنها تنها به صورت الکترونیکی صادر میگردد.
- آنتیگوآ و باربودا
- زامبیا
- سائوتومه و پرنسیپ
- سریلانکا
- سنت کیتس و نویس
- قطر
- کنیا
- گابن
- لسوتو
کشورهایی که در فرودگاه مقصد ویزا صادر میکنند
در ویزاهای فرودگاهی نیازی به اخذ نوبت نیست. زمانی که به فرودگاه مقصد رسیدید مبلغی پرداخت کرده، مدارک خود را ارائه داده و ویزای خود را دریافت مینمایید.
- آذربایجان
- اوگاندا
- بولیوی
- پالائو
- تاجیکستان
- تانزانیا
- توگو
- توالوو
- تیمور شرقی
- جیبوتی
- رواندا
- ساحل عاج
- ساموآ
- سوریه
- سومالی
- سیشل
- عمان
- کامبوج
- کیپ ورد
- گینهی بیسائو
- لائوس
- لبنان
- ماداگاسکار
- ماکائو
- مالدیو
- مجمع الجزایر قمر
- موریتانی
- موزامبیک
- نپال